2. elokuuta 2013

Koppa löytyi

Puolitoista kuukautta sitten ostin citycross rattaisiin vaununkopan. Posti päätti sitten hävittää sen. Onneksi henkilö, joka kopan minulle nettikirppiksen kautta myi, oli todella ystävällinen ja soitteli, lähetti sähköposteja ja kävi henkilökohtaisestikin useampaan kertaan kyselemässä koppaa postista ja tekemässä korvaushakemuksen. Siellä se oli logistiikkakeskuksessa majaillut. Tänään koppa sitten viimein saapui kotiin ja se on hieno päällisin puolin.



Kovaa kohtelua koppa oli kuitenkin saanut, sillä puinen pohja oli päädystä rapsahtanut poikki. Ei se onneksi menoa haittaa, on piilossa patjan alla, mutta jälleenmyyntiarvoa se horjuttaa ja oisihan se kiva ollut saada ehjänä perille. En kyllä varmaankaan uskalla enää mitään isompaa postin kautta ostaa, on niin epävakaata tuo heidän toiminta, eivät anteeksi pyydelleet.


29. heinäkuuta 2013

Piece of cake?


Täydellinen suklaakakku on makea, tahmea ja suussasulava.
Haluan jakaa teille oman lempparisuklaakakkuni ohjeen. Se on parhaimmillaan oltuaan jääkaapissa ainakin puolipäivää...siis jos jaksaa odottaa niin kauaa.

DAIMSUKLAAKAKKU

Taikina:
5dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2dl mangojugurttia
150g voita
3dl sokeria
levyllinen maraboun daimsuklaata
3 munaa
2tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
200g tummaasuklaata
1dl kermaa
50g voita

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Suklaa pienitään pieniksi paloiksi ja lisätään sulatetun rasvan joukkoon. Siihen lisätään jugurtti ja munat ja lopuksi kuivat aineet. Paistetaan kolme varttia 175-asteisessa uunissa. Jäähtyneelle kakulle kuorrutus ja sitten sinne jääkaappiin odottamaan syömistä.