24. maaliskuuta 2012

Housut

Omistan saumurin ja ompelukoneen. Ompelen lähinnä omaksi iloksi lapsille välillä uutta kivaa. Mieluiten ompelen housuja. Ne ovat nopeita tehdä ja jos tekee resorit lahkeisiin, pärjää pelkällä saumurilla.


Velourhousut

 

Joustofroteehousut

                                                          
 Taskulliset housut, gollegea


Haaremihousut sydänpepulla, gollegea

Purolangasta...

Meillä kestovaippaillaan. On kestovaippailtu jo vuosia kun näitä vaippaikäisiä on tässä vähänväliä pyörinyt :P Itsetekemällä säästää pitkän pennin ja ehkä vielä tärkeämpää: saa just sellaset kun haluaa ja ei oo kaikilla samanlaisia. Novitan purolanka sopii villavaippahousukäyttöön, joten valitsin sitä, se on myös mukavan kirjavaa ja ihanan pehmoista. Neuleohjeita en ymmärrä, joten en osaa niitä myöskään itse oikeilla sanoilla kirjoittaa. Toivottavasti tästä saa kuitenkin jotain selkoa miten olen nämä tehnyt:

Puro-Pöksyt (5-10kg painoiselle)

Luo 70 silmukkaa ja neulo silmukat pyöröpuikolle joustinneuletta 1 oikein, 1 nurin. Jatka putkena neljä kerrosta ja tee sitten levennyksiä neulomalla joka kymmenennen silmukan välein yksi lisää. Neulo sitten taas neljä kerrosta ja tee samoin, nyt joka kahdestoista silmukka. Neulo sitten putkea haaraan asti, eli noin 20cm. Jätä sitten puolet silmukoista odottamaan, eli housujen etupuoli ja neulo takapuolta edestakaisin kaventamalla jokaisen kerroksen viimeinen silmukka kunnes jäljellä on enään 16 silmukkaa. Laske sitten etupuolelta silmukat ja ota niistä 16 keskimmäistä ja neulo ne yhteen takapuolen silmukoiden kanssa päätellen ne. Kannattaa tässä vaiheessa kääntää työ nurinpäin että sauma tulee nurjalle. Poimi sitten silmukoita takaa ja haarakiilasta lahkeiksi + etupuolelle jääneet silmukat niin että silmukoita tulee yhdelle lahkeelle 40-42 vähän riippuen jalkojen makkaramäärästä ;) ja neulo taas putkena, vähintään 3 kerrosta, mielellään kuusikin tai ihan mieltymyksen mukaan :D päättele. Langan menekki on pikkasen reilu kerä.


Tervetuloa elämän langoille :)

Tästä blogista löydät sen, mitä kuuluu tämän kotiäidin elämään lastenhoidon ohella. En käytä valmiita ohjeita ja kaavoja missään tekemisissäni, vaan haluan itse keksiä ja ideoida. Ensimmäisenä haluan esitellä viimeisimmän tuotokseni, juustokakun jossa ei ole maitoa. Perheessä esiintyvän maitoallergian takia, en ole tehnyt juustokakkua kahteen vuoteen ja nyt sitten sain idean, jonka päätin tietenkin toteuttaa.

KookosKiiwi-juustokakku (maidoton, munaton)

pohja:
puoli pakettia diggestivejä
75g maidotonta margariinia (esim. sininen keiju)

keskiosa:
1 purkki kookoskermaa
1 purkki soijatuorejuustoa
1 purkki gogreen kauravispiä
1½dl sokeria
2rkl sitruunamehua
1dl soijavaniljajogurttia
4 levyä liivatetta

päällinen:
2 purkkia muksu hedelmäseiskaa
1 kiivi
2 levyä liivatetta


 

Riko keksit ja sekoita rasva joukkoon, esim. tupperin myllyllä saa nämä hyvin sekoitettua ja pienittyä samalla kertaa. Junttaa seos irtopohjavuokaan leivinpaperinpäälle ja laita jääkaappiin odottelemaan. Keskiosan ainekset vain sekoitetaan yhteen, tupperin mylly on tässäkin tosi hyvä. Liivatteet täytyy tietysti käyttää tavalliseen tapaan, eli ensin kylmässä vedessä ja sitten sulatus kuumassa vedessä. Kaada sitten seos vuokaan ja pistä taas jääkaappiin. Päällisen voi tehdä muutaman tunnin kuluttua kun keskiosa on tarpeeksi jähmettynyt. Koristellaan kiiviviipaleilla.